Lukašenka ja Porošenko kohtuvad pühapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksander Lukašenka ja Ukraina president Petro Porošenko
Valgevene president Aleksander Lukašenka ja Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksander Lukašenka kohtub pühapäeval Ukraina ametivenna Petro Porošenkoga, vahendas Valgevene meedia presidendi avaldust.

"Me kohtume pühapäeval tõenäoliselt Ukraina presidendiga. Ta helistas mulle eile ja palus kohtumist teatud asjade arutamiseks, ja ka mina väljendasin soovi seda teha, sest meil on praeguses olukorras asju, mida arutada,» ütles Lukašenka.

«Selle vestluse põhjal sain ma aru, et Ukraina valitsus, näiteks Ukraina president ei takista sugugi Minski läbirääkimiste uue vooru alustamist,» lisas ta.

«Ta ütles, et ootab vastust Luganski ja Donetski vabariigi võimudelt,» rääkis Lukašenka ja ütles, et kui Ukraina valitsus ja venemeelsed separatistid kokkuleppele jõuavad, tullakse taas Minskisse kokku.

Kõige tähtsam on dialoog, rõhutas Lukašenka.

«Ükskõik kui raske see võib olla, ja ma sain Ukraina presidendist aru, et tema ning Luganski ja Donetski juhtide jaoks ei ole muud võimalust kui läbirääkimistelaua taha maha istuda ja dialoogi pidada. Nad peavad rääkima. Ühel hetkel jõutakse rahuni. Eskalatsiooni ja süütute inimeste surma teel ei saa edasi minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles