Briti kaitseminister: naised peaksid võitlema Briti lahingüksuste ridades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaitseminister Michael Falloni
Briti kaitseminister Michael Falloni Foto: SCANPIX

Naised peaksid võitlema eesliinil sõdivate Briti lahingüksuste ridades, ütles Ühendkuningriigi kaitseminister täna, avaldades lootust, et esimesed neist liituvad üksustega järgmise kahe aasta jooksul.

Kaitseminister Michael Falloni sõnul peab sõjaväelase rolli määrama võimed, mitte sugu.

Minister andis käsu 18 kuu pikkuse uuringu läbiviimiseks, milles uuritakse lahinguks ja vastavasisuliseks väljaõppeks vajaminevate füüsiliste võimete ulatust. Eesmärgiks on jõuda selgusele, kas taoline tegevus tekitab pikaajalist kahju naiste tervisele.

«Loodan, et väljaõppe ja varustuse kallal töötamisega suudame lahingrolli avada naiste jaoks 2016. aastal,» lisas Fallon.

Iraagis ja Afganistanis Briti õhuvägedes fotograafina teeninud Alison Baskerville'i sõnul on algatus samm edasi.

Falloni toetus naiste rolli suurendamisele tuleb pärast valitsuse tellitud uuringut, mille tulemustes soovitati muuta riigi poliitikat naiste eemalhoidmisest lahingutegevuse eesliinil. Naiste rolli laiendati teistes sõjaväeelu aspektides.

Endise sõjaväelase Ashley Merry sõnul teenivad naised sellest hoolimata eeslini operatsioonides ja valitsuse algatus on pelk poliitiline korrektsus.

Naised teenivad sõjaväes lahinglennukite pilootidena, mere- ja allveeväelastena, kuid mitte mehhaniseeritud üksustes, mille peamiseks rolliks on vaenlasega lähivõitlus.

Naised osalevad lahingrollides USA, Kanada, Austraalia ja Iisraeli sõjaväes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles