Suurbritannias saadeti petuabielusid korraldanud mees trellide taha

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias mõisteti reedel neljaks aastaks vangi libaabielude vahendaja, kelle petuskeemis osalesid Eestist pärit naised ning samuti saadeti trellide taha ühes võltspulmas osalenud n-ö peigmees.

Oleg Prihodko teenis ligi 14 000 naela (17 900 eurot) organiseerides abielusid Aasiast pärit meeste ja eesti naiste vahel. Petuskeemiga loodeti immigrantidele Euroopa Liidu kodanikuga abielludes hankida elamislube Suurbritannias, kirjutas Bristol Post.

29-aastane Prihodko ja 25-aastane «peigmees» Rizwan Mahmood tunnistasid end süüdi ja kohtunik mõistis neile karistuseks vastavalt neli aastat ning 16 kuud vabadusekaotust.

«Sind huvitas vaid raha teenimine,» ütles kohtunik Prihodkole. «Puudus igasugune humanitaarne põhjus, ainult raha. Sa otsisid mehi, kes tahtsid hankida õigusi, mida neil polnud võimalik seaduslikult saada. See protsess on demokraatias väga ohtlik. Sa ründasid süsteemi seestpoolt.»

Prokurör Timothy Hillsi sõnul oli Prihodko seotud nelja petuabieluga. Mehed pärinesid Indiast või Pakistanist ja naised, nendest kaks õed, Eestist. «Kogu operatsiooni juhtis Essexis elav leedu naine. Tema korraldas eesti tüdrukute reisid siia riiki,» rääkis Hills.

«Prihodko juhtis operatsiooni Bristolis ja vahendas Aasiast pärit meeste kohtumisi eesti tüdrukutega, kes toodi Bristolisse abielu registreerimiseks.»

Tutvustamine maksis 3000 naela (3800 eurot), abiellumine samuti 3000 ning viisa hankimine 2500 naela. «Prihodko saatis osa rahast Essexisse, et eesti tüdrukutele maksta ja nende kulud katta,» lisas Hills.

Mahmood abiellus möödunud aasta augustis Maria Petrovaga. Pärast pulma hakati kahtlustama, et tegi võib olla libaabieluga. Uurimise käigus selgitati välja, et naine lahkus Suurbritanniast neli päeva pärast pulmi. Mahmoodi kodust ei leitud ka ühtegi tõendit selle kohta, et Petrova oleks kunagi seal elanud. Mehe advokaadi sõnul kahetses Mahmood oma tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles