Ukraina president rääkis Merkeliga Donbassist ja reformidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel
Ukraina president Petro Porošenko ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko rääkis laupäeval telefoni teel Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga muu hulgas Donbassist ja reformidest, edastas uudisteagentuur Unian viidates Ukraina riigipea ametkonna teadaandele.

Agentuuri andmetel kõneldi vajadusest läbi viia kolmepoolse kontaktgrupi kohtumine Donbassi olukorra arutamiseks ja erimeelsuste rahumeelseks lahendamiseks. Samuti vajadusest koostada vägede väljaviimise ja pantvangide vabastamise teekaart, mis praegu on võtmeprobleemideks.

«Vestluspartnerid nõustusid, et kolmepoolse kontaktgrupi videokonverents oli samm positiivses suunas teel Minski kokkulepete täitmiseks. Kuid praegusel juhul oleks vajalik läbi viia kontaktgrupi kohtumine, et lahendada peamised erimeelsused ja koostada teekaart vägede väljaviimise ja pantvangide vabastamise osas,» kirjutati teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles