Swedbank tegi klientide nimel annetuse SAPTKi tunnustanud sihtasutusele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Luukase missioonipreemia pälvis Varro Vooglaid.
Aadu Luukase missioonipreemia pälvis Varro Vooglaid. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaalmeedias lööb laineid Swedbanki otsus teha klientide nimel rahaline annetus Aadu Luukase sihtasutusele, mis tunnustas hiljuti missioonipreemiaga sihtasutust Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks. Pank palub fondil annetatud raha tagasi kanda.

Pank teatas oma klientidele, et tegi tänavu juba seitsmendat aastat järjest annetuse Aadu Luukase nimelisele sihtasutusele.

«Pühad on märkamise aeg. Sama oluline kui märgata jõuluajal nõrgemaid, on ka tunnustada tugevaid. Neid, kes on aasta jooksul andnud endast kõik, et elu Eestis muutuks jõudumööda paremaks,» seisab klientidele saadetud kaardil.

«Sel aastal märkame neid, kes on silmapaistvalt aidanud Eesti ühiskonnal tasakaalustatult areneda. Tegime seitsmendat aastat järjest oma klientide nimel annetuse Aadu Luukase Sihtasutusele, mis annab igal aastal välja missioonipreemia.»

Swedbanki annetus tekitas eile õhtul tulise arutelu sotsiaalvõrgustikus Twitter, kus avaldati arvamust nii pangateenuste kasutamise lõpetamise kohta kui nõuti Swedbankilt selgitusi.

«Vabandame kõigi inimeste ees, keda meie annetus Aadu Luukase SA-le häiris ja palume fondil annetatud raha viivitamatult tagasi kanda. Tegu oli meie poolt läbimõtlematu otsusega. Selgituseks saame öelda, et varasematel aastatel on Swedbank jõulude puhul Luukase fondi toetanud. Fondi tänavune ebameeldiv suunamuutus oli meie jaoks ootamatu ja paraku ei suutnud me sellele piisavalt kiiresti reageerida,» teatas täna Swedbanki pressiesindaja.

«Swedbank toetab igati mitmekesisust ühiskonnas nii ettevõtte kui tööandjana, see on meie jaoks strateegiliselt oluline teema nii Eestis kui teistel koduturgudel,» lisas ta.

Panga pressiesindaja teatas hiljem veel, et Swedbank võtab otse ühendust missioonipreemia teiste nominentidega, kelle tegevust fondile tehtud annetuse kaudu pank algselt toetada soovis. Swedbanki esindaja kinnitusel peaks neile toetus laekuma homse tööpäeva lõpuks.

Tänavu võitis Aadu Luukase missioonipreemia kooseluseadusevastast rinnet vedanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks. Missioonipreemia pälvinud isikut või organisatsiooni tunnustatakse 32 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles