Swedbank jagab 5000 eurot missioonipreemia nominentide vahel ära

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Kaal saab Swedbankilt 1000 eurot.
Mati Kaal saab Swedbankilt 1000 eurot. Foto: Tiina Kõrtsini/SLÕhtuleht

Swedbank kinnitas, et Aadu Luukase fondilt tagasi palutud 5000 eurot jagatakse viie Luukase sihtasutuse missioonipreemia nominendi vahel võrdselt.

«Oleme juba ühendust võtnud teiste fondist tänavu toetust saanud organisatsioonide ja eraisikutega, kelle tegevust fondile tehtud annetuse kaudu toetada soovisime ning toetame neid otse,» kinnitas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Ta lubas, et tänase tööpäeva lõpuks annab Swedbank otse oma toetuse edasi.

Aadu Luukase missioonipreemia pälvis kooseluseadusevastast rinnet vedanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, mistõttu küsiski Swedbank Luukase fondile antud 5000 eurot tagasi.

Missioonipreemia ülejäänud nominentideks on Eesti Toidupank, tänavalaste probleemile pühendunud Inge Ojala-Pihlaja, Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal, SA Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud Elu» ning MTÜ Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus.

Swedbanki kinnitusel jagab pank Luukase fondile minema pidanud 5000 eurot nende nominentide vahel võrdselt ära.

Missioonipreemia pälvinud isikut või organisatsiooni tunnustab Luukase fond 32 000 euroga. Missioonipreemia ülejäänud nominente tunnustati 6400-eurose preemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles