Lukas: vene koolide keskmine tase on langenud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas avaldas koolide riigieksamite tulemusi kommenteerides muret, et üksikute tippkoolide kõrval on vene õppekeelega koolide keskmine tase langenud.

Tänavuse riigieksamite pingerea ühed suuremad üllatajad olid Jõhvi Vene gümnaasium ja Tallinna Pae gümnaasium, kes kerkisid mullusega võrreldes rohkem kui 100 kohta, samas leidub aastast aastasse koole, kes kord tõusevad tublisti, siis taas langevad.

Postimehe küsimusele, miks koolide kohad edetabelist üles-alla kõiguvad vastas Lukas, et koolide mõningane liikumine pingereas on loomulik, sest aastakäigud on erinevad ja üldkohta mõjutab näiteks ka see, kas ühe kooli õpilaste saavutusamplituud on kitsas ja koondub punktitabelis ühtlaselt või on lisaks keskmistele tulemustele ka hulgaliselt nõrku või väga tugevaid.

«Minu jaoks on oluline, et hea õppekorralduse puhul on ühtlaselt tugeva tasemega koolide hulgas nii munitsipaal-, riigi- kui ka erakoole, nii eesti kui ka vene õppekeelega koole. Kuigi muret teeb, et üksikute tippkoolide kõrval on vene õppekeelega koolide keskmine tase langenud,» sõnas Lukas.

Ministri hinnangul oleks tarbis kaaluda nende hulgas väiksemate gümnaasiumiosade ühendamist tugevateks lütseumideks.

«Kuigi ainult riigieksamitulemused koolikeskkonda täielikult ei iseloomusta, soovin siiski rõhutada, et häid tulemusi saavutavad koolid, kus nii õpilased kui ka õpetajad on hästi motiveeritud,» sõnas Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles