Kuressaare maksis valitud ametnike preemiateks kümneid tuhandeid

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnapea Urve Tiidus



at/Foto:ANDRES TEISS
Kuressaare linnapea Urve Tiidus at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss

Kuressaare linn maksis juunis ja juulis välja kümneid tuhandeid kroone lisaraha ametnike preemiateks neile niikuinii kohustuslike tööülesannete täitmise eest.

Ajaleht Saarte Hääl kirjutab, et peamiselt said tasustatud majandusala osakondade ametnikud ning lisatasu määrad kõikusid ühest kuupalgast kuni 0,3 kuupalga määrani, mõnele ametnikule määrati lisatasu 10 000 krooni.

Nii näiteks sai linna rahandusnõunik Mai Takkis lisatasu selle eest, et jõudis õigel ajal valmis linna majandusaasta aruande, sama põhjendusega maksti lisaraha ka teistele raamatupidamisega seotud töötajatele.

Osale neist määrati lisatasu selle eest, et töökoormus suurenes seoses üleminekuga elektroonilisele arvepidamisele, ning lisatasu vääriliseks peeti ka seda, et on tehtud head tööd linna tänavate munitsipaalomandisse võtmisel ja linna haljastamisel, kirjutab Saarte Hääl.

Esildised tema haldusala inimestele lisatasu määramiseks tegi vaid abilinnapea Kalle Koov, kes ka ise sai lisatasu hea töö eest linnavalitsuse ümberstruktureerimisel (eelmiste valimiste järel kaotati üks abilinnapea koht ja linnavalitsuses toimus struktuurimuudatus – toim), teiste üksuste juhid oma töötajatele lisatasu taotlenud pole.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus, kelle käskkirjaga lisaraha välja maksti, kinnitas, et selliseks linnatöötajate motiveerimiseks on olemas vastavad juhendid ja linnaeelarves oma rida, ning viimast ei ole kasutatud pahatahtlikult. Tiidus märkis ka, et alluvatele lisaraha maksmise otsustab siiski üksuse juht ise, tehes selleks vastava esildise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles