Lavrov nimetas USAd ja ELi tagantässitajateks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Ukraina kriisi lahendamine 2015. aastal on täiesti võimalik, kuid seda vaid juhul, kui Kiiev ja Ida-Ukraina jõuavad kokkuleppele kõrvalise mõjuta, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Mis puutub Ukraina kriisi, siis ei ole selle lahendamine üksnes võimalik, vaid ka realistlik,» ütles Lavrov usutluses uudisteagentuurile Interfax.

Välisministri sõnul tuleks Ukraina ajaloo praegune traagiline etapp ületada rahvusliku leppe taastamise, kompromissi ja huvide tasakaalustatuse saavutamise ning kõigi regioonide võrdsete suhete loomisega.

«Ent tuleb mõista, et kriis kestab seni, kuni Ukraina rahvas jõuab ise, ilma Brüsseli ja Washingtoni tagantässitajateta omavahel kokkuleppele,» lisas Lavrov.

Vene välisministri sõnul peavad mõlemad konfliktipooled jõudma kokkuleppele, milline saab olema Ukraina riik, kuidas on kaitstud kodanike ja rahvusvähemuste õigused, milline on vene keele ja teiste keelte staatus ning kuidas korraldatakse kõigi regioonide elu.

«Vajadust kõigehõlmavaks rahvuslikuks dialoogiks kõigi Ukraina regioonide ja poliitiliste jõudude vahel rõhutati 21. veebruari kokkuleppes, 17. aprilli Genfi avalduses ning 5. septembri Minski protokollis,» ütles Vene välisminister.

«Meie teeme omalt poolt kõik, et aidata kaasa stabiilsete otsekontaktide alustamisele Kiievi ning Donetski ja Luganski vahel seal toimunud valimiste kontekstis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles