Egon Ramms: NATO-l on olemas kaitseplaan

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide õhuturve korraldava Brunssumi juht kindral Egon Ramms.
Balti riikide õhuturve korraldava Brunssumi juht kindral Egon Ramms. Foto: www.mil.ee

«Võtke solidaarsuse märgina, et NATO kindral praegu Balti riike külastab,» lausus eile Eestit külastanud NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülem, Saksamaa kindral Egon Ramms (59), kelle üheks ülesandeks on ka Balti riikide õhuruumi õhuturbega seonduvad küsimused.


NATO kaitseb Eestit, lausus Ramms lahkumiseelsel pressikonverentsil ajakirjanikele. Üheks näiteks sellest on tema sõnul seesama õhuturbemissioon, mille raames kaitsevad hetkel Balti riikide taevast neli Saksamaa lennukit.



Erinevalt seni Eestis räägitust kinnitas Ramms, et NATO-l on olemas kava puhuks, kui võib tekkida vajadus Eestit kaitsta, ent selliste kavade salastatusele viidates ta sellest rohkem ei rääkinud.



Rammsi sõnul nautisid paljud NATO riigid pärast külma sõja lõppu nn rahudividendi ehk said vähendada kaitsekulutusi ja suunata raha näiteks kultuuri või sotsiaalvaldkonna toetamiseks. Nüüd võib muutunud maailmas tema sõnul aga tekkida vajadus seda poliitikat üle vaatama hakata.



Rammsi juhitav Brunssumi ühendväejuhatus Hollandis juhib NATO operatsioone Afganistanis ja Balti riikide õhuturvet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles