Meelis Pai pääses seadusemuudatuse tõttu trahvi maksmisest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai
Meelis Pai Foto: Postimees.ee

Tallinna linnapea nõunik Meelis Pai pääses autoriõiguse rikkumise eest väärteotrahvi maksmisest, kuna autoriõiguse seaduses kaotas aasta alguses kehtivuse paragrahv, mille alusel politsei Paile trahvi määras.

Politsei alustas 2013. aasta sügisel Meelis Pai suhtes väärteomenetlust, kuna ta saatis samal aastal kohalike omavalitsuste volikogude valimiste eel valijatele heliplaate linnulauluga. Keskerakonda kuuluv Meelis Pai kandideeris Tallinna linnavolikogusse ja heliplaatide saatmine oli osa ta valimiskampaaniast. Heliplaatide väljaandja oli loodushelide salvestaja Ivar Vinkel, kes esitas Pai tegevuse peale politseile avalduse.

Politsei karistas Meelis Paid mullu septembris autoriõiguse rikkumise eest 400-eurose rahatrahviga.

Pai kaebas otsuse edasi ning Harju maakohus otsustas täna Paile tehtud väärteotrahvi tühistada, kuna tänavu 1. jaanuaril jõustunud seadusemuudatusega kaotas kehtivuse autoriõiguse seaduse paragrahv, mille alusel politsei trahvi määras.

Põhja prefektuur määras Meelis Paile rahatrahvi autoriõiguse seaduse alusel. Selle aasta algusest jõustunud seadusemuudatustega ei ole autoriõiguse seaduses enam paragrahve, mis puudutavad autorsuse rikkumist. Kõik autoriõiguse rikkumisega seonduvad sätted läksid autoriõiguse seadusest üle karistusseadustikku. Kuna politsei määras Meelis Paile trahvi autoriõiguse seaduse, mitte karistusseadustiku alusel, otsustas kohus trahvi tühistada.

Meelis Pai kandideerib riigikogu valimistel Harju- ja Raplamaal Keskerakonna nimekirjas. Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles