Kolonellelitnant Kalmus: vaatame, kas siili okkad on ikka piisavalt teravad

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe õppus Kevadtorm 2014. aastal
Kaitseväe õppus Kevadtorm 2014. aastal Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Paldiskis algas täna 1. jalaväebrigaadi nädalane staabiõppus Mussoon 15, kus valmistutakse kaitseväe suurõppuseks Siil.

«Mussoon on oluline vaheetapp enne suurõppust Siil, mille raames saan ülemana adekvaatse ülevaate 1.jalaväebrigaadi sõjaaja staapide valmisolekust võtta lahinguväljal enda õlule juhtimisvastutus,»  ütles õppuse juht 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus.

«Teisisõnu, tuleval nädalal vaatame, kas siili okkad on ikka piisavalt teravad, » lisas ta.

Kolonellelitnant Kalmus mainis veel, et võimalikud Mussooni analüüsiga selgunud muudatused viiakse ellu enne kevadel toimuvat suurõppust Siil 2015.

Õppuse stsenaariumi kohaselt toimub 1. jalaväebrigaadi tegevus tavasõja tingimustes Eesti pinnal, vahendab kaitseväe pressiesindaja.

1.jalaväebrigaad on Tapal, Paldiskis ja Jõhvis paiknev kaitseväe peamine manööverüksus, mille koosseisu kuuluvad ajateenijaid õpetavad Viru ja Kalevi jalaväepataljonid, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, pioneeripataljon, tagalapataljon ning elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon. Lisaks kuuluvad 1. jalaväebrigaadi koosseisu tankitõrjekompanii, staabi- ja sidekompanii ning luurekompanii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles