Viktor Vassiljev palus oma väljaütlemise pärast vabandust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vassiljev
Viktor Vassiljev Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu sotsiaalkomisjoni keskerakondlasest liige Viktor Vassiljev palus vabandust naiste ees, kes tundsid end tema tänaste väljaütlemiste pärast solvatuna.

«Oma esinemises sotsiaalkomisjonis juhtisin ma tähelepanu riigi senisele vastutustundetule majandamisele, mis on viinud inimeste vaesumiseni, välismaale põgenemiseni ning võimetusele elatist maksta,» seisab Keskerakonna pressiesindaja vahendusel meediaväljaannetele saadetud vabanduses.

Vassiljevi sõnul on kujunenud olukorras süüdi riiki 15 aastat valitsenud erakond, viidates Reformierakonnale.

«Sealjuures tõin ma välja ebaõnnestunud näitena naised, kes valivad elukaaslaseks mehe, kes ei suuda lastele elatist maksta. Rõhutan, et ma väga vabandan taolise väljaütlemise pärast, mis oli selgelt kohatu nende naiste suhtes, kes kasvatavad üksi last, sest nemad ei ole selles süüdi. Keskerakond on alati olnud seisukohal, et üksikvanemate toetuseks tuleb luua fond, mis leevendaks nende keerulist seisukorda. Ma vabandan!» teatas Vassiljev.

Vassiljev ütles täna riigikogu sotsiaalkomisjoni istungil, et vastutustundetu mehega lapsi saavad naised steriliseerida.

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas täna avalikul istungil, kas tuleks luua  üksikvanemate lastele elatismaksete tagamiseks riiklik fond. Sotsiaalkomisjoni liige Vassiljev ütles istungil, et naisel on enne mehega abiellumist võimalus teda testida.

«Miks ta abiellub siis vastutustundetu mehega ja saab temaga veel igavese hunniku lapsi. Minu meelest tuleks selliseid naisi karistada seadusega, kes abielluvad vastutustundetu mehega. Seadus võiks täie karmusega sekkuda ja sellised naised võiks steriliseerida,» ütles Vassiljev.

Vassiljevi hinnangul tuleks töötada välja mehhanismid, et vanemad sõlmiksid juriidiliselt siduvad lepingud, mille alusel on oma lapsest lahus elaval vanemal teada, et osa töötasust võetakse neilt ära kas siis elatisfondi või otseselt perekonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles