Soome sai USA-lt Ämaris toimuvate õhuväeõppuste kohta infot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävituslennuk Ämaris.
NATO hävituslennuk Ämaris. Foto: Jaanus Lensment

Soome valitsus on saanud USA-lt palutud täpsema info selle kohta, milliseid harjutusvõimalusi Soomele ja Rootsile kevadel Eestis Ämaris toimuvatel õhuväeõppustel pakutakse.

Kaitseminister Carl Haglundi sõnul langetab Soome otsuse õppustel osalemise kohta veebruaris.

«Uurime nüüd, kuidas pakutud treenimisviisid meie õhujõudude koolitusvajadustega sobivad. Selle põhjal otsustame, kas osaleda või mitte,» lausus Haglund uudisteagentuurile STT.

Küsimust arutati täna valitsuse välis- ja julgeolekupoliitika nõukogu istungil, millest võttis osa ka president Sauli Niinistö.

Õppused korraldatakse Eestis märtsis-aprillis.

Niinistö ütles varem, et otsus õppustel osalemisest tehakse, kui USA on andnud harjutuste kohta täpsemat teavet, ütles Niinistö.

Presidendi sõnul on küsimus ka Soome ressurssides, sest riigi õhujõududel on tuvastuslendude sagenemise tõttu praegu palju tööd.

Detsembris ütles Soome kaitseminister Carl Haglund, et tuvastuslendude sagenemine pingestab õhujõudude eelarvet.

Soome meedia on kirjutanud, et õppustel osalemine tekitab võimuladvikus erimeelsusi. Nii Niinistö kui peaminister Alexander Stubb on erimeelsusi eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles