Valgevene alustab kooliprogrammi valgevenestamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevenelased jõule pidamas.
Valgevenelased jõule pidamas. Foto: SCANPIX

Valgevene asub oma kooliprogramme valgevenestama ning riigi ajaloo ja geograafia õpetamine muutub venekeelsest valgevenekeelseks, teatas riigi haridusminister Mihhail Žuravkov.

«Geograafiat ja Valgevene ajalugu tuleks õppida loomulikult valgevene keeles,» leidis minister. «Ma arvan, et kooliõpilased saavad järk-järgult aru, et nad tahavad õppida pooli või enamust ainetest valgevene keeles.»

«Sellegipoolest tuleks üleminek valgevene keelele korraldada ettevaatlikult, armastusega keele vastu ja mõistes laste psühholoogiat,» lisas Žuravkov.

Ministri sõnul on uuritud ka õpilastelt ja õpetajatelt, kas oleks võimalik hakata õpetama valgevene keeles. «Arvamused lähevad lahku. See tähendab, et need, kes tahavad õppida valgevene keeles, peaksid saama selleks võimaluse,» leidis ta.

Žuravkovi sõnul peaks iga valgevenelane suutma oma emakeelt rääkida. «Selles pole kahtlustki,» märkis ta. «Sellegipoolest ei tohi unustada, et Valgevenes on palju venekeelseid. Sestap tuleb neile valgevene keele õpetamisele läheneda ettevaatlikult ja arvestavalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles