Porošenko nõudis Putinilt Savtšenko vabastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Kiievis, kus nõuti piloot Nadia Savtšenko vabastamist.
Meeleavaldus Kiievis, kus nõuti piloot Nadia Savtšenko vabastamist. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko saatis Vene riigipeale Vladimir Putinile kirja, milles nõudis Minski kokkulepete täitmist ning kõikide pantvangide, teiste seas sõjaväelenduri Nadežda Savtšenko vabastamist, teatas Ukraina riigipea pressiteenistus.

«Üleeile saatsin president Putinile kirja, mille üheks peamiseks elemendiks oli nõudmine mitte ainult lõpetada tulistamine ja täita Minski kokkuleppeid, vaid ka Nadežda Savtšenko ja kõikide teiste pantvangide vabastamine,» ütles Porošenko telekanalile TVN-24 antud intervjuus.

Aidari vabatahtlike pataljoni ridades võidelnud Savtšenko langes juunis Donbassi separatistide kätte ning toimetati salaja üle piiri Venemaale, kus talle esitati süüdistus ajakirjanike Igor Korneljuki ning Anton Vološini tapmisele kaasaaitamises Luganskis.

Piloot pole end süüdi tunnistanud. Ta alustas eelmise aasta lõpus näljastreiki. Savtšenko advokaat ütles esmaspäeval, et tema klient võib surra.

Oktoobrikuistel valimistel valiti Savtšenko erakonna Batkivštšõna nimekirjas parlamenti.

Ülemraada võttis 13. jaanuaril Batkivštšõna algatusel vastu pöördumise ENPA ja maailma riikide juhtide poole, et Venemaalt nõutaks Savtšenko vabastamist.

Ühtlasi teatas Batkivštšõna, et delegeeris Savtšenko ülemraada delegatsiooni koosseisus ENPAsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles