Linnavalitsus hakkas 42 ametniku tausta kontrollima

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnasekretär Toomas Sepp.
Tallinna linnasekretär Toomas Sepp. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus tegi sisekontrolörile ülesande uurida 42 linnaametniku väidetavat töökoha piirangute nõuete rikkumist, kuna nad kuuluvad äriühingu juhatusse või nõukogusse.

Eesti Ekspressi ajakirjanik Janar Filippov edastas esmaspäeval Tallinna linnale info, mille kohaselt on 42 linna ametiisikut võetud vastutusele väärteokorras korruptsioonivastases seaduses sätestatud töökoha- ja tegevuspiirangute nõuete rikkumise eest, seisab linnavalitsuse otsuse seletuskirjas.

Korruptsioonivastane seadus keelab ametiisikutel olla äriühingu juht või järelevalveorgani liige, välja arvatud riigi, omavalitsuse või avalik-õigusliku juriidilise isiku osalusega äriühingus riigi, omavalitsuse või avalik-õigusliku juriidilise isiku esindaja.

Eesti Ekspressi andmetel on mitmed linna ametiisikud seda nõuet rikkunud, mille eest on politsei karistanud neid väärteokorras.

Linnavõim ei ole politseilt ametiisikute vastutusele võtmise kohta teavet saanud.

Linnavalitsus otsustas ajakirjaniku infot kontrollida ja tegi linna sisekontrolörile ülesandeks algatada nimetatud asjaolude kontrollimiseks sisejuurdlus.

Linnasekretär Toomas Sepp märkis sisejuurdluse algatamise otsuse seletuskirjas, et Tallinn ei saa leppida sellega, kui linnaametnikena on ametis inimesed, kes oma kuulumist äriühingute juhtorganitesse on teadlikult varjanud või rikuvad muul viisil kehtivat seadust.

Tallinn kavatseb käsitleda iga juhtumit eraldi ja püüab välja selgitada asjaolud iga konkreetse rikkumise ning rikkuja kohta. Linnavalitsus vajab selles töös politsei kaasabi, sealhulgas otsuseid, kellele ja missuguste tegude eest on karistused määratud.

Tallinna linnavalitsus tegi sisekontrolörile ülesandeks esitada sisejuurdluse tulemused linnapeale 6. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles