Pentagoni juht kutsub NATO liikmeid uuenduslikke relvi tootma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutianimatsioon Boeingu järgmise generatsiooni X-lennukist, milleks võib saada F-35 edukas järglane.
Arvutianimatsioon Boeingu järgmise generatsiooni X-lennukist, milleks võib saada F-35 edukas järglane. Foto: SCANPIX

USA asekaitseminister Robert Work ärgitas kolmapäeval NATO liikmeid välja töötama ja valmistama rohkem uuenduslikke relvi, et püsida ees kiirelt oma relvi arendavatest Hiinast, Venemaast ja teistest.

«Me peame koordineerima ja koostööd tegema, vältima dubleerimist, edendama nišivõimekust ning viima oma innovatsioonialased saavutused tehnoloogiatesse, kontseptsioonidesse, eksperimentidesse ja õppustesse,» lausus Work Uue Ameerika julgeolekukeskuse (Center for a New American Security) korraldatud konverentsil.

Tema sõnul on Pentagonil olemas uus plaan nimega «Kaitseuuenduse algatus» («Defense Innovation Initiative») ning lisaks pikaajalised projektid, mille sihiks on tagada üleolek võimalikust vaenlasest.

NATO liikmed peavad täitma oma lubaduse kulutada kaitsele kaks protsenti sisemajanduse koguproduktist, lisas ta. Worki sõnul on ülitähtis suurendada koostööd NATO liitlastega Aasias ja teistes piirkondades.

Samal ajal märkis Pentagonis relvaostude eest vastutav Frank Kendall senati relvateenistuse komiteele, et on mures Hiina ja Venemaa kasvavate investeeringute pärast kaasaegsesse sõjatehnikasse, mille sihiks on olulised sõjalised võimekused nagu lennukikandjad ja satelliidid.

«Ma olen väga mures kasvava ohu pärast kaotada USA sõjalis-tehniline üleolek. Me oleme ohus ja olukord halveneb,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles