Maksu- ja tolliamet pidas kinni lätlasest narkomuula

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin
Kokaiin Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad pidasid möödunud nädalal kinni Argentinast Eestisse saabunud Läti vabariigi kodaniku, kes kahtlustuse järgi püüdis kehasiseselt Eestisse toimetada ligikaudu kilo kokaiini. Kokaiiniveo organiseerimises peeti kahtlustatavana kinni veel kaks lätlast.

Tallinna lennujaamas tollikontrolli suunatud mees viidi kahtluse tekkimisel arstlikule läbivaatusele Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskusesse. Arstlikul läbivaatusel tehti kindlaks, et tema kehas on kahtlased pakendid.

Kokku väljutas mees oma kehast 37 pakendit, mis sisaldasid ligikaudu 938 grammi vedelal kujul ainet. Esmase kiirtesti tulemusel oli tegemist kokaiiniga.

Järgnevate päevade jooksul pidasid MTA narkotalituse töötajad Eestis kinni veel kaks Läti vabariigi kodanikku, kellele esitati kahtlustus seotuses eelpoolnimetatud kuriteoga.

Riigiprokuratuuri taotlusel võttis Harju Maakohus kõik kolm meest vahi alla. Riigiprokurör Taavi Perni sõnul on Eestist pärit kehasiseselt kokaiini vedajaid jäänud aastatega vähemaks, kuna tegemist on väga ohtliku meetodiga ning sageli jäävad narkokullerid oma kahtlase oleku tõttu vahele. «Ka antud juhul oleks piisanud vaid ühe pakendi lõhkemisest ning mees oleks ilmselt olnud silmapilkselt surnud,» rõhutas Pern.

«Antud narkootilise aine tarvitajad ilmselt ei taju, kuidas täpselt jõuavad nendeni konkreetsed mõjuained. Raske on mõista aine tarvitamist, mida manustatakse sisuliselt otse WC potist,» rääkis MTA narkotalituse juhataja Urmet Tambre.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Fotot mehe kehast leitud pakenditest on võimalik näha siit (Hoiatus! Tegemist on äärmiselt realistliku pildimaterjaliga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles