Suri Norra suursaadik Eestis Stein Vegard Hagen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra suursaadik Eestis Stein Vegard Hagen
Norra suursaadik Eestis Stein Vegard Hagen Foto: Norra saatkond

Eile suri Tallinnas Norra suursaadik Eestis Stein Vegard Hagen.

Norra saatkonna teatel on esmaspäeval ja teisipäeval saatkonnas avatud kaastundeavalduste raamat.

Riigikogu Eesti-Norra sõprusrühm avaldas Hageni abikaasale ja lastele sügavat kaastunnet.

«Oma aktiivse tegevusega andis Stein Vegard Hagen hindamatu panuse Eesti-Norra sõprus-, majandus- ja kultuurisidemete loomisele. Tema eestvedamisel toimusid igal aastal Norra nädalad Tallinnas ning arvukad kohtumised norralaste ja eestlaste vahel kõigis erinevates eluvaldkondades,» märkis sõprusrühm.

Sõprusrühma esimees Imre Sooäär ütles oma järelehüüdes: «Suure südame ja aukartust äratava töötahtega suursaadik jõudis alati ka kõige väiksematesse Eestimaa nurkadesse, kus ta aitas väsimatult uusi kontakte luua ja Norrat Eestile lähemale tuua. Olles sagedane külaline riigikogus, leidis ta alati energiat uuteks algatusteks. Tema isiklikku panust Eesti-Norra suhete elavdamisele on raske üle hinnata.»

Hagen oli Norra suursaadik Eestis aastast 2005. President Toomas Hendrik Ilves andis teisipäeval Hagenile Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks I klassi Maarjamaa Risti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles