Taliga: tööandja niisama lihtsalt palka alandada ei saa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga on varem öelnud, et praegu kehtib ebainimlik, töötajate suhtes ülekohtune ja ebaõiglane kord.
Eesti ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga on varem öelnud, et praegu kehtib ebainimlik, töötajate suhtes ülekohtune ja ebaõiglane kord. Foto: Peeter Langovits.

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga ütles, et kui töölepingus on kirjas konkreetne palganumber, siis tööandja seda ühepoolselt vähendada ei saa.


Kõik oleneb Taliga sõnul töölepingust. Kui selles on kirjas alampalk ja sellele lisaks boonuse või lisatasude võimalus, siis neid saab ära jätta. Ehkki ka boonuse maksmise tingimused peavad kusagil fikseeritud olema.

«Kui töötajad on nagu lambukesed, kes lasevad ennast tööandjal vastu seina suruda, siis pole midagi teha,» ütles Taliga.

Tema sõnul on töötajail ainus võimalus ühiselt tööandjale vastu seista ja selleks tuleb koonduda ametiühingusse. Tööandja ja ametiühingu vahel sõlmitud kollektiivleping on seadus, milles palgatingimused täpselt paika pandud ja sellest ühepoolselt taganeda pole võimalik.

«Kui ettevõttes ametiühingut ei ole, on nüüd tagumine aeg selle moodustamisele mõelda,» soovitas Taliga.

Tänases Äripäevas rääkisid ettevõtjad vajadusest tööajate palga kallale minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles