Edgar Savisaar ei näe ametnike eksimustes suurt tragöödiat

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar..
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Kuku raadios esinedes, et ei näe politsei poolt firmade juhatustes või nõukogudes olemise eest karistatud ametnike eksimusi suure tragöödiana.

«Neid on muidugi palju, kuid ma ei näe selles suurt tragöödiat,» märkis linnapea raadioeetris, kui ta kommenteeris 42 ametniku karistamist politsei poolt. «Ka Janar Filippov ütleb tänases Eesti Ekspressis, et ükski neist inimestest pole tegelikult korruptant.»

Savisaare sõnul on tema teada olevad juhtumid väikese tähtsusega. Ta lisas, et üks temaga karistusest rääkinud ametnikest sai 300 krooni trahvi.

Linnapea oli kriitiline politsei suhtes ning märkis, et kui politsei neilt esimest korda ametnike kohta infot päris, siis ei antud linnajuhtidele teada, miks seda tehakse ning politsei oli oma materjalid kuulutanud salajaseks.

Savisaar lausus, et kui linnajuhid oleksid esimese päringu peale hakanud inimesi teavitama, oleks linn võinud hiljem süüdistada uurimise segamises.

Samuti pole linnapea hinnangul õige väita, et ametnikud oleksid pidanud ise oma väärteost ülemustele teada andma. See tähendaks ju, et inimene peab oma tööandjale ka teada andma sellest, et sai vales kohas üle tee minemise eest trahvi, lisas ta.

Savisaare sõnul teeb talle muret, et politsei linnale ametnike väärtegusid puudutavaid materjale ei anna, kuid ajakirjanduses on ilmunud selle kohta põhjalik info. Ta märkis, et kavatseb selle kohta politseilt aru pärida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles