Kohus ei vahistanud rekordkogust hašišit vedanud autojuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avastatud kogusest oleks narkojoobe saanud üle kaheksa miljoni inimese.
Avastatud kogusest oleks narkojoobe saanud üle kaheksa miljoni inimese. Foto: Maksu- ja tolliamet

Viru maakohus ei võtnud reedel vahi alla leedulasest autojuhti, kelle sõidukist leidsid maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad päev varem rekordilised 830 kilogrammi hašišit.

Kui riigiprokuratuur oli veendunud, et veokijuhi osas on põhjendatud kahtlus, et ta võib hakata uurimisest kõrvale hoidma, siis kohus leidis reedel, et tema vahistamiseks eeluurimise ajaks siiski põhjust pole.

MTA ametnikud pidasid neljapäeval Narva piiripunktis Eestist väljuval suunal kinni Leedu registreerimismärgiga veoauto koos külmikhaagisega, millest avastati tollikontrolli käigus rekordilised 830 kilogrammi hašišit. Tollipunktis reageeris narkootilise aine kahtlusele esmalt tollikoer ning seejärel süvenesid ametnikud koorma sisusse.

Prokurör Kristel Prauni sõnul olid narkootilised ained peidetud salakaubaveoks kohaldatud külmikhaagisesse, mille koormaks olid lilled. Kohapeal peeti kahtlustatavatena kinni 48-aastane Leedu kodanikust autojuht.

Prokuröri sõnul on Eesti maksu- ja tolliameti töötajad ka varem tabanud suuri koguseid hašišit, kuid seekord on tegemist vaieldamatult Eesti suurima seni tabatud narkokogusega.

Ka MTA uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul ei ole tolliametnikud sellises koguses narkootilist ainet varem tabanud. «Kui eelmise aasta jooksul avastas MTA kokku 455 kilogrammi narkootilist ainet, siis eile tabatud kogus ületab seda juba pea kahekordselt,» rääkis Kuus. «Kui arvestada, et hašiši tänavahind on kuni 20 eurot grammilt, siis oli narkootilise aine turuväärtus 16,6 miljonit eurot,» lisas ta.

Sellisest kogusest hašišist oleks saanud narkootilise joobe üle 8 miljoni inimest.

Hašiš on praegu kaalutud koos pakenditega.

Kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet riigiprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles