Iivi Anna Masso lahkus presidendi nõuniku kohalt

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Anna Masso
Iivi Anna Masso Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

2013. aasta jaanuarist president Toomas Hendrik Ilvese nõunikuna töötanud Iivi Anna Masso lahkus ametist.

 «Iivi Anna Masso lahkus presidendi nõuniku ametist seoses tegelikele vajadustele vastavate struktuurimuudatustega Vabariigi Presidendi Kantseleis, mille käigus koondati ka Vabariigi Presidendi täitmata olnud kaitsenõuniku, välisnõuniku ja teadusnõuniku ametikohad,» seisis presidendi kantselei pressiteates.

Enam kui kahe aasta jooksul nõustas ta Vabariigi Presidenti välis- ka julgeolekupoliitikat ning samuti sisepoliitikat puudutavates küsimustes ja osales riigipeale oluliste avalike esinemiste ettevalmistamises.

Kuu aega tagasi sattus Masso tähelepanu keskpunkti, kui kritiseeris Soome telekanali Yle Eesti korrespondenti Twitteris ja süüdistas teda Kremli propaganda levitamises. Masso kirjutas veebruari algul Twitteris: «Yle Eesti korrespondent Risto «Eesti lapsed söövad puulehti» Vuorinen levitab, õhutab Kremli propagandat, soovitan intervjuusid mitte anda.» Järgmisel päeval kritiseeris seda avaldust Soome Ajakirjanike Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles