Kolm õpilast «ergutasid» kaaslast jalgpalliga pähe pekstes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall
Jalgpall Foto: Marko Saarm

Lääne ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse alaealise nooruki suhtes, kes mullu maikuus koos kahe kaaslasega peksis kaasõpilast jalgpalliga pähe. Kahe teise peksja andmed saadeti alaealiste komisjoni.

Kokkuleppe tulemusel sai 16-aastane noormees kohustuseks teha 60 tundi üldkasulikku tööd, mille ta on juba ära teinud. Samuti tuleb tema esindajal maksta riigi õigusabi eest 108 eurot.

Nimelt kahtlustati noorukit sellest, et ta mullu 15. mail viskas Pärnumaa ühe kooli õpilaskodus vähemalt kümnel korral vastu 12-aastase kaasõpilase pead, tabades kuklapiirkonda. Seejärel võttis palli enda kätte 13-aastane kaasõpilane, kes viskas sellega kannatanut veel kahel korral. Lõpetuseks viskas sama jalgpalliga kannatanut korra vastu pead ka kolmas, toona 13-aastane nooruk.

«Poisid selgitasid oma käitumist nii, et pidid jalgpalli mängima minema ja kui üks neist ei tahtnud arvutimängu lõpetada, siis nad üritasid teda palliga loopides selleks ergutada, kuni kannatanu toast välja jooksis,» ütles Postimehele Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Kannatanu sai haiget ja peavalu, kuid prokuratuuri kinnitusel ravi ei vajanud ega saanud püsivat tervisekahjustust.

«Sündmuse toimumise ajal oli noormees 16-aastane. Kuna kaks ülejäänud palliga viskajat olid alla 14-aastased, see tähendab, ei olnud karistusseadustiku mõistes süüealised, siis nende materjalid saadeti alaealiste komisjoni,» märkis Erm.

Juhtumiga tegelenud prokurör rõhutas, et on oluline, et koolid sellistele juhtumitele reageerivad ja ka politseile neist teada annavad, sest alati ei mõista lapsed ja noored oma tegevuse tagajärgi ning kui vägivallailmingutele tähelepanu ei pöörata, võib selline käitumine korduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles