Masso: ükski töökoht pole nii tähtis, et lasta end lõputult laimata

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Anna Masso
Iivi Anna Masso Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

President Toomas Hendrik Ilvest enam kui kaks aastat nõustanud Iivi Anna Masso ütles täna ametist lahkumist selgitades, et ükski töökoht ei saa olla nii tähtis, et lasta end selle hoidmiseks lõputult laimata ja oma peret koduõuel mõnitada.

Masso kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et tahab tänada kõiki, kes on viimastel päevadel teda toetanud, julgustanud ja väljendanud solidaarsust. «Läinud esmaspäeval kaotasin lootuse, et Eestist saab minu eluajal midagi Põhjamaade taolist. Toimetajate küsimustele muutuse põhjustest ma pole vastanud, ega mul olegi vastust. Selge on, et kära tviidi ümber on vaid tilgake ammu voolanud jões, ehkki käepärane võimalus neile, kes võimalust ootasid,» lausus ta.

Masso märkis, et on saanud enam kui kahe põneva ja sisutiheda tööaasta jooksul teadmisi ja kogemusi, mida poleks olnud võimalik saada kusagilt mujalt, ning ta on ka selle eest tänulik.

«Selle tee lõpp algas aga juba enam kui aasta eest, enne, kui keegi pani liikvele valelikud kuulujutud, mida eesti meedia otsustas sosinate tõepärasust kontrollimata võimendada. Järgisin kantselei PR-nõuniku nõuandeid, vaikisin. Minu piir tuli vastu, kui lähedalt liikvele saadetud laim jõudis rahvusvahelisele areenile, ja samas mu koduõuele. Ükski töökoht ei saa olla nii tähtis, et selle hoidmiseks lasta end lõputult laimata, oma peret oma koduõuel mõnitada,» kirjutas Masso ja avaldas lootust, et eestlaste vaen ja lintšimishimu oma inimeste vastu ei saa rahvale saatuslikuks.

Masso avaldas ühtlasi kahetsust, et üks infosõja lahing on meie oma meedia abiga jälle kaotatud. «Seda kõrgemalt hindan teid, kes vaenamistega kaasa ei lähe. Ja veel olen tänulik, et sain töötada selliste toredate ja tarkade inimestega nagu Piret Pert, Rika Margat, Mall Granberg, Margus Laidre, Heli Suvi, Erki Holmberg, Villu Kask ja mõnedki teised. Aitäh,» lisas ta Facebookis.

Presidendi kantselei teatas teisipäeval, et Masso lahkus presidendi nõuniku ametist seoses struktuurimuudatustega presidendi kantseleis, mille käigus koondati ka täitmata olnud kaitsenõuniku, välisnõuniku ja teadusnõuniku ametikoht. Enam kui kahe aasta jooksul nõustas Masso presidenti välis- ja julgeolekupoliitikat ning sisepoliitikat puudutavates küsimustes ja osales riigipeale oluliste avalike esinemiste ettevalmistamises.

Kuu aega tagasi sattus Masso tähelepanu keskpunkti, kui kritiseeris Soome telekanali Yle Eesti korrespondenti Twitteris ja süüdistas teda Kremli propaganda levitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles