Koguduse liikmed kahtlustavad Muhu kiriku abihoone süütamist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kirikutalli tulekahjus hävis hulk muinsusi
Muhu kirikutalli tulekahjus hävis hulk muinsusi Foto: Kanal2

Üleeile õhtul koos sajandeid vanade kirikupinkidega maha põlenud Muhu Katariina kiriku abihoone võidi koguduse juhtide hinnangul süüdata.

«Mina arvan küll, et keegi pani selle hoone põlema,» lausus Muhu Katariina kiriku koguduse juhatuse esimehe asetäitja Inna Sooäär Meie Maale. «Ilmselt võis see olla poisikeste temp, kas just tahtlik, seda ei tea.»


Mahapõlenud kiriku abihoone kõrval asub koolistaadion, kus poisid terve päeva aktiivselt palli mängivad ning mõni neist võis koguduse liikmete hinnangul otsustada hoonele tule otsa panna.

Katariina kiriku koguduse õpetaja Urmo Saks osutas, et abihoone oli muinsuskaitse all ja väärtuslikematest esemetest langes tuleroaks hoones olnud paarkümmend vana kirikupinki ning kirikuõpetaja riidekapp, mis pärinesid 17. sajandist.

Süütamise kahtlusi kinnitab ka see, et hoones ei olnud elektrit ja päästjate hinnangul süttis kuur lahtise tulega hooletul ümberkäimisel.

Muhus Liiva külas asuv ning kuurina kasutatud kiriku abihoone süttis üleeile enne kella ühtteist õhtul.

Päästeameti sõnul selgitab uurimine, kas tegemist võis olla süütamisega. Eile päeval käisid sündmuskohal ka politseiuurijad ning sündmuskoht oli politseilindiga ümber piiratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles