Helsingit külastas maailma suurim reisilennuk

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa Airbus A-380
Lufthansa Airbus A-380 Foto: SCANPIX

Helsingi Vantaa lennuvälja väisas maailma suurim reisilennuk Airbus A-380, Lufthansa logoga lennukit tuli uudistama tuhatkond inimest.

Kahekorruseline lennuk saabus kell 14.45 ja see viibib Soome pealinnas kaks tundi, vahendas YLE.

Uue lennuki võtsid vastu tuletõrjeautod, mis kastsid Airbusi üle. Tegemist on vana traditsiooniga, millega tervitatakse lennufirma uut lennukit.

Tegemist on koolituslennuga, mille abil testitakse Vantaa sobivust A-380 varulennuväljaks. Lennuk juhiti erakorraliselt maandumisrajale nr 2, kust see paistab mitmesse suunda.

Superlennukisse mahub 526 reisijat. Lennuk on 73 meetrit pikk, 21,4 meetrit kõrge ja 7,14 meetrit lai. Tiibade siruulatus on ligi 80 meetrit.

Lennuvälja juhataja Juha-Pekka Pystyneni sõnul on Lufthansa koolitus- ja testlend lennujaama jaoks oluline sündmus.

Lufthansa kasutab Airbus A-380 lennukit kauglendudel. Sel aastal saab firma kokku neli uut A-380, mis hakkavad kurseerima Tokyo, Pekingi ja Johannesburgi liinidel.

Enne Helsingit külastas lennuk Kopenhaagenit ja Stockholmi ning pärast Soomet suundub see Oslosse ja seejärel tagasi kodusesse Frankfurti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles