Eston Kohveri kavandatud ülekuulamine lükkus edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohvrit kaitsev advokaat Jevgeni Aksjonov
Eston Kohvrit kaitsev advokaat Jevgeni Aksjonov Foto: Jaanus Piirsalu

Moskvas Lefortovo vanglas kinnipeetava kaitsepolitseiniku Eston Kohveri reedeks planeeritud ülekuulamine lükkus edasi, kuna uurija oli terve päeva hõivatud.

Eston Kohverile Venemaa poolt määratud kaitsja Jevgeni Aksjonov ütles reede õhtul BNSile, et ülekuulamine pidi algselt algama kell 14 kohaliku aja järgi, kuid uurija oli sel päeval hõivatud nõupidamisega, mis kestis õhtuni.

Venemaa seaduste kohaselt ei tohi pärast kella 18 kinnipeetavaid üle kuulata, ütles Aksjonov. «Kuna uurija polnud mulle selleks ajaks helistanud, siis tähendab see, et täna [reedel] ülekuulamist ei toimu,» ütles Aksjonov BNSile kell 18. 15 kohaliku aja järgi. «Oletan, et järgmiseks [ülekuulamise] tähtajaks võiks olla järgmise nädala teisipäev,» sõnas ta.

Sel aastal ei ole Kohverit kaitsja juuresolekul üle kuulatud, Samuti ei ole Kohver käesoleval aastal kaitsjaga kohtunud. Aksjonov külastas Kohverit viimati mullu 28. detsembril. Eesti konsul on Kohveriga regulaarselt kohtunud.

Möödunud aasta detsembris pikendati Eston Kohveri vahi all hoidmise tähtaega 5. aprillini. Järgmise kohtuistungi täpset kuupäeva ei ole hetkel teada.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston   Kohver  viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Hiljem on Kohverit hoitud Moskva Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles