Kaitsjad viisid maadevahetuse süüasja Euroopa inimõiguste kohtusse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadevahetuse kohtuistung Harju maakohtus 2012. aastal. Pildil Leon Glikman, Aivar Pilv, Toomas Annus, Ester Tuiksoo, Tarmo Pedjasaar ja Villu Reiljan.
Maadevahetuse kohtuistung Harju maakohtus 2012. aastal. Pildil Leon Glikman, Aivar Pilv, Toomas Annus, Ester Tuiksoo, Tarmo Pedjasaar ja Villu Reiljan. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Advokaadid vaidlustasid Euroopa inimõiguste kohtus (EIK) tuntud ekspoliitikute ja ärimeeste süüdimõistmise niinimetatud maadevahetuse kriminaalasjas, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Vandeadvokaat Aivar Pilv ütles portaalile, et kaebuste põhimotiivid puudutavad samu küsimusi, mis Eestis toimunud menetluses. «Kaebustes puudutatakse tõendite lubatavust ja jälitustegevuse seaduslikkust, selle kaudu ka süüdistuse põhjendatust ja tõendatust, mõistliku menetlusaja põhimõtte järgimist jne,» märkis Pilv.

Rahvusringhäälingule teadaolevalt on EIKi kaebuse esitanud lisaks Villu Reiljani kaitsjale Aivar Pilvele ka Toomas Annuse, Kalev Kanguri ja Tarmo Pedjasaare kaitsjad. Kaebuste menetlemise aeg pole praegu veel teada.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas mullu suvel maadevahetuse kriminaalasja osalised altkäemaksu võtmise ja andmise asemel süüdi pistise võtmises ja andmises, kuid jättis ringkonnakohtu mõistetud karistused muutmata. Ainsana lõpetati kriminaalmenetlus menetluse mõistliku aja möödumise tõttu ettevõtja Einar Vettuse suhtes.

Riigikohus luges tõendatuks, et Villu Reiljan, Kalev Kangur ja Ester Tuiksoo võtsid oma ametiseisundi kasutamise eest vara või nõustusid seda vastu võtma tulevikus. Vara andsid või lubasid neile anda Tullio Liblik ja Tarmo Pedjasaar, samuti Toomas Annus, kes tegutses aktsiaseltside Merko Ehitus (praegune Järvevana) ja E.L.L. Kinnisvara huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles