Ministeerium vaatab kõik protseduurid üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium. Foto on illustreeriv.
Haridus- ja teadusministeerium. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

See kõlab igatahes väga halvasti, nentis esmaspäeval juhtunust teada saanud haridusministeeriumi asekantsler Kadri Maasik, kes vastutab ministeeriumis IT valdkonna eest.

24 tundi pärast seda, kui ministeerium oli saanud Postimehelt lähteandmed, oldi valmis esimesteks kommentaarideks. «Praegu meile teadaoleva info kohaselt pole sellel inimesel mingit sidet ega töösuhet ei haridusministeeriumi ega meie sihtasutusega Innove,» ütles ministeeriumi e-teenuste osakonnajuhataja Kristel Rillo.

Tema sõnul pole esialgu tuvastatud, et eksamitulemusi muuta lubanud mees oleks ministeeriumiga koostööd teinud, kuid kindluse mõttes kontrollitakse asju praegu üle. «Me oleme palunud Innovel vaadata üle kõik protseduurid ja õiguste haldamise juurdepääsud,» ütles Rillo. «Me suhtume sellisesse väitesse täie tõsidusega.»

Ka riigieksamite elektrooniliste lahendustega tegelev sihtasutus Innove väidab, et ei tea kõnelausest inimesest või temale kuuluvast osaühingust midagi ja nad ei halda Innovega seotud süsteeme. «Dokumentidest ei nähtu, et Innovel oleks selle isiku või ettevõttega olnud kunagi mingit töösuhet. Samuti ei ole ta eksamite infosüsteemi kasutaja ega kunagi läbi kasutajaliidese ka sinna sisse loginud.  Kui selliseid väiteid esitatakse, siis on kindlasti põhjus neisse tõsiselt suhtuda ja neid kontrollida, mida me ka teeme. Praegu meie käsutuses olev info ei luba uskuda, et selle inimese väited on tõesed,» teatas Innove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles