Yana Toom: venelastel pole uuelt valitsuselt midagi head oodata

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Erik Prozes

Europarlamendi keskerakondlasest saadiku Yana Toomi sõnul näitab sotsiaaldemokraadi Jevgeni Ossinovski soovimatus haridusministrina jätkata seda, et venelastel ei tasu uuelt valitsuselt midagi head oodata.

Toomi sõnul võis Ossinovski anda signaali oma mittejätkamise kohta seetõttu, et on kursis käimasolevatel koalitsioonikõnelustel kokku lepituga.

«See on aga tõsine signaal venekeelse elanikkonna jaoks, kellele see tähendab, et midagi head uuelt valitsuselt oodata ei ole. Sotsiaaldemokraadid annavad endale aru, millise perspektiivi uus koalitsioon neile annab ning nad hindavad oma võimalusi,» ütles Toom venekeelsele Postimehele.

Toomi hinnangul on haridusministri ametikoht selles kontekstis «asumine tulejoonele». «Ja kui erakond annab tagasikäigu, räägib see ainult sellest, et vene teemal kokku leppida ei õnnestu,» rääkis Toom.

Toom ei arva, et kui Sotsiaaldemokraatlik Erakond loobub üldse püüetest meeldida vene valijatele, osutub see hauakiviks kogu organisatsioonile. «Seda erakonda on Eesti ühiskonnale tarvis, kuid praegu on näha konsensuse puudumist ka erakonna enda sees,» märkis ta.

Tagasi astunud valitsuse haridusminister, sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski ütles eile «Aktuaalsele kaamerale», et juhul kui koalitsioonikõnelustel olulistel teemadel kokku leppida ei õnnestu, ei hoia ta iga hinna eest ministrikohast kinni. Ta lisas, et läbirääkimised on alles sellises faasis, et praegu on vara selle kohta midagi öelda.

-------

* Parandus 5. lõigus. Yana Toom ei arva, et loobumine püüetest meeldida vene valijale võib saada sotsidele hauakiviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles