Ilona Leib: lahutusest teatamine nõudis vaprust

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Leib.
Ilona Leib. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Suhtekorraldaja Ilona Leib ütles Postimehele, et otsus ja teade abielu lahutamisest nõudis presidendipaarilt vaprust, kuna see seab mõlemad suure avaliku tähelepanu alla olukorras, mis on neile emotsionaalselt raske.

«Pärast seda teadet on öeldud kõik, mida avalikkusel selle kohta teada on vaja. Rohkem detaile nende eraelu kohta ei ole selles olukorras põhjust küsida,» ütles Leib, kes leidis, et täna teatavaks tehtud otsusega võiks lõppeda surve nende abielu erinevate tahkude kommenteerimiseks.

Samuti on Leib seisukohal, et kui osapooled on kokku leppinud lahutuses, on see nende isiklik asi. «Kui kaks inimest otsustavad lahutada, siis ei ole põhjust teistel arutada, kas see oli hilja või vara. On loomulik, et inimesed ei kiirusta lahutama esimeste emotsioonide ajel,» nentis ta, et abielu on selleks liiga isiklik ja oluline asi.

Demokraatlikus traditsioonis eeldatakse riigijuhtidelt, et isiklikku elu puudutavatest olulistest otsustest teatatakse avalikult. «Minu lugupidamine, et see raske otsus tehti, see tõi kaasa selgust ja võimaldab nüüd väärikalt edasi minna,» lisas suhtekorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles