Pentus-Rosimannuse sõnul näitab tragöödia Vahemerel vajadust muuta olukorda Liibüas kohapeal

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus ütles tänasele Vahemere tragöödiale viidates, et peale Euroopa Liidu välispiiri kontrolli tugevdamisele on vaja ka keskenduda olukorra muutmisele Liibüas, kust tuleb enamik põgenikke.

«Lisaks Euroopa Liidu välispiiri kontrolli tugevdamisele on kriitilise tähtsusega olukorra muutmine Liibüas kohapeal. Põgenikud võtavad enda ja oma laste eludega riskides ette meeleheitliku sõidu üle Vahemere illegaalselt Euroopasse jõudmiseks, sest sisekonflikt Liibüas on seal kaasa toonud erakordselt raske humanitaarolukorra. Samuti kasutavad Liibüa rannikut Euroopasse suundumiseks mujalt Aafrikast pärit põgenikud,» ütles Pentus-Rosimannus.

Tema sõnul on seetõttu vaja põhitähelepanu keskendada pingutustele lahingute lõpetamiseks Liibüas, vaherahu saavutamisele ja olukorra parandamisele.

«Eesti toetab ÜRO eriesindaja Bernadino Leoni vahendusel peetavaid läbirääkimisi konflikti lahendamiseks,» lisas ta.

Täna öösel läks Vahemeres Liibüa vetes ümber alus, mille pardal oli kuni 700 inimest, kes püüdsid paadiga Euroopasse pääseda. Kardetavasti on enamik pardal viibinuid uppunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles