Võru linn tahab Keiti Voogrelt vanemlikud õigused ära võtta

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse peksmises süüdistatav Keiti Harju maakohtus.
Lapse peksmises süüdistatav Keiti Harju maakohtus. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tartu maakohtu Võru kohtumajas arutatakse sel reedel Võru linna avaldust tütre kehalises väärkohtlemises süüdi mõistetud Keiti Voogrelt isiku- ja varahooldusõiguse äravõtmiseks alaealise lapse suhtes. 

«Avaldus on kohtule esitatud põhjusel, et eelmise aasta septembris saabus Võru linnavalitsusele politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse teatis kriminaalmenetluse alustamise kohta, kuna alaealise lapse suhtes on korduvalt kasutatud füüsilist vägivalda. Teatisest lähtuvalt peeti kahtlustatavana kinni lapse ema Keiti Voogre,» selgitas Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm.

Mullu 17. novembri kohtumäärusega peatas Tartu maakohus antud asjas menetluse kuni kriminaalasjas menetluse lõppemiseni. Harju maakohtu selle aasta 17. märtsi otsusega tunnistati Keiti Voogre süüdi kehalises väärkohtlemises ning talle mõisteti karistuseks kolmeaastane vangistus, millest kuus kuud kannab süüdimõistetu ära kohe ja ülejäänud 2,5 aastat mõisteti talle tingimisi kolmeaastase katseajaga. «Sel põhjusel uuendas Tartu maakohus 6. aprilli määrusega menetlust antud tsiviilasjas,» lisas Tamm.

Voogret süüdistati selles, et alates 2013. aasta novembrist kuni eelmise aasta septembrini kasutas ta umbes kümnel korral vägivalda oma 2012. aasta märtsis sündinud tütre Emily kallal – lõi last lahtise käega ja tiris teda juustest, põhjustades lapsele valu.

Märtsis mõisteti Voogre süüdi kehalises väärkohtlemises ning talle mõisteti karistuseks kolmeaastane vangistus, millest kuu kuud kannab süüdimõistetu ära kohe ja ülejäänud 2,5 aastat mõisteti talle tingimisi kolmeaastase katseajaga. Kuna aga karistuse kandmise algusajaks loeti päev, mil Voogre kahtlustatavana kinni peeti ehk mullu 18. september, oli ta otsuse kuulutamise ajaks kuus kuud juba vangistuses veetnud ja ta vabastati kohtusaalis.

Kolmeaastase katseaja jooksul peab Voogre täitma kontrollnõudeid ja kohustusi, osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohi tarvitada alkoholi ega narkootilisi või psühhotroopseid aineid. Lisaks mõisteti naiselt riigi tuludesse sundraha 585 eurot. 

Väikese Emily sandistamises süüdi mõistetud Voogre elukaaslasele Egert Mustale mõistis Harju maakohus karistuseks üheksa aasta pikkuse vangistuse. Ühtlasi mõistis kohus Mustalt kannatanu esindaja kasuks 50 000 eurot ja riigi tuludesse menetluskulud 2922,63 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles