Jänes moodustas ERSO puudujäägi uurimiseks komisjoni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Laine Jänes moodustas oma tänase käskkirjaga komisjoni, mille ülesandeks on teenistusliku järelevalve korras Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) eelarvevahendite kasutamise õiguspärasuse ja otstarbekuse kontrollimine.

Jänes moodustas komisjoni seoses Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri direktori teatega eelarvevahendite puudujäägist.

Komisjoni kuuluvad kultuuriministeeriumi kunstide osakonna nõunik Eero Raun, kultuuriministeeriumi siseauditi osakonna juhataja Tiina Lepmets ja kultuuriministeeriumi eelarve ja majandusanalüüsi osakonna nõunik Riina Uljas.

Komisjon peab esitama kokkuvõtte järelevalve käigus tehtud toimingutest ning järelevalve tulemusest kultuuriministrile hiljemalt 8. oktoobriks 2010.

Komisjoni töö korraldamise ja õiendi esitamise eest vastutab kultuuriministeeriumi eelarve ja majandusanalüüsi osakonna juhataja Liili Kaska.

Skandaal ERSO ümber puhkes 7. septembril, kui orkestri direktor Andres Siitan saatis kultuuriministrile avaliku murekirja orkestri ja Eesti Kontserdi struktuuride reformimisest tekkinud segaduste pärast, sest ministri enda jutule polnud tal õnnestunud pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles