Talunik süüdistab ponide surmas lennukilt pillutud marutaudivaktsiini

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Teemant.
Andres Teemant. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnumaa talunik Andrus Teemant kahtlustab, et lennukilt alla visatud marutaudivastast vaktsiini sisaldanud palad tapsid talle kuuluvas ponikarjas kuus looma, põhjustades 160 000 krooni eest kahju.

Teemanti sõnul lendas ajal, mil lennukitelt marutaudivastast vaktsiini külvati, ka tema Saarde vallas asuvas ponikoplist mitu korda lennuk üle ning peagi olid kuus looma surnud ja 15 raskelt haiged, vahendab ERRi uudisteportaal.

Veterinaarameti esindaja Maarja Kristian kinnitas, et vaktsiinipalade külvamist teostava lennuki kõik lennutrajektoorid on GPSi abil dokumenteeritud ega näita kõnealusest koplist üle lendamist.

Marutaudivastane palake sisaldab antibiootikum tetratsükliini, mida hobuste peal ei ole lubatud kasutada ning Teemant arvab, et just see loomad tappiski, kuna veterinaar leidis lahkamisel ponide piimast antibakteriaalseid aineid.

Praegu oodatakse kõigi proovide tulemusi, mille selgumisel saab ponide surmapõhjuse kindlalt öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles