Mahapõlenud Muhu kiriku abihoone plaanitakse taastada

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kirikutalli tulekahjus hävis hulk muinsusi
Muhu kirikutalli tulekahjus hävis hulk muinsusi Foto: Kanal2

Kolmapäeva hilisõhtul maha põlenud Muhu Katariina kiriku abihoone on koguduse ja vallavalitsuse koostöös kavas taastada.

«Vald kavatseb kindlasti kogudust abihoone taastamisel aidata,» kinnitas Muhu vallavanem Tiit Peedu ajalehele Meie Maa.

Tema sõnul kavatseb vallavalitsus organiseerida mahapõlenud hoonele uue katuse pealeehitamise, samuti on enne talve plaanis kõik hoone avaused kinni saada.

Katariina koguduse juhatuse esimees Senta Room lausus, et kogudus oma jõududega abihoonet kindlasti taastada ei suudaks, kuna koguduse eelarve on aastas umbes 50 000 krooni suurune.

Neljapäeval käis sündmuskohal Tallinast tulnud ajalooliste esemete hindaja, kes selgitab, kui suure kahju põleng kogudusele tekitas. Täna on saabumas mandrilt ka uurija, kelle abil selgitatakse põlengu tekkepõhjusi.

«Kahtlusaluste ring hakkab kokku tõmbuma,» kinnitas Senta Room. «Praeguseks on selge, et ilmselt kuritahtlikkusega tegu ei olnud ning põleng tekkis hooletusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles