Ilves kutsus USAsse läinud eestlasi tagasi Maarjamaale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves New Yorgi eesti koolis.
Toomas Hendrik Ilves New Yorgi eesti koolis. Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves ütles eilsel vastuvõtul New Yorgi eestlaskonnale kohalikus Eesti koolis, et kodumaalt lahkunud võiks mõelda naasmisele.

Riigipea tutvustas oma kõnes ka ettevõtlusorganisatsioonide ja EASi koostöös käivitatud programmi «Talendid koju», mille siht on erinevatel põhjustel Eestist lahkunud kaasmaalaste kaasamine Eesti ühiskonna ja ettevõtete tuleviku kujundamisse.

«See pole enam abstraktne üleskutse oma ajaloolisele kodumaale naasmiseks,» rääkis Ilves.

«Programmi sihiks on vahendada Eesti ettevõtjate tööpakkumisi ja koostöövõimalusi kõigile neile, kes tahaksid oma oskusi ja teadmisi Eesti huvides kasutada,» ütles president Ilves.

Eile hommikul kohtus Ilves ka New Yorgi eesti kooli perega.

Nendega vestelges tuli jutuks, et eesti keele ja kultuuri vahendamiseks vajalikud õpikud võiks kohandada vastavaks Eestist väljaspool elajate vajadustele.

«New Yorgi eesti koolis käib tänavu rohkem lapsi – ligi 60 – kui õige mitmel varasemal aastal,» kõneles Ilves.

«Kui võtame arvesse ka Brüsselis töötava Eesti rahvusvahelise kooli ja kõikjal mujal maailmas väljaspool Eestit õppivad Eesti lapsed, siis tasub mõelda konkreetselt nende vajadustele ja kultuurikeskkonnale vastavate eriõpikute ja näiteks e-õppe programmide koostamisele,» lisas president.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles