Eesti on võõrkeelte oskuses ELis esirinnas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti elanikest valdab enda arvates inglise keelt väga hästi 28 protsenti, kuuludes selle näitaja poolest ELi paremate hulka.


Eurostati uuringu järgi valdavad inglise keelt väga heal tasemel 45,4 protsenti sloveenlastest, 41,2 protsenti norrakatest, 39,3 protsenti rootslastest ning seejärel eestlased 28 protsendiga.

Vene keelt osatakse väga heal tasemel Lätis (54,7 protsenti), Leedus (41,6 protsenti) ning Poolas (6,2 protsenti).

2007. aastal kogutud andmete kohaselt vastas kogu ELi 25-64-aastastest elanikest ainult 13 protsenti, et nad valdavad võõrkeelt vilunult, ning 16 protsenti arvas, et saavad mingis võõrkeeles heal tasemel suhelda. 38,3 protsenti elanikest aga ei oska ühtegi võõrkeelt.

2008. aasta andmete järgi õpivad ühte võõrkeelt peaaegu kõik algklasside õpilastest Luksemburgis, Itaalias, Rootsis ning Hispaanias. Eestis on see näitaja 67 protsenti. Keskastmes õpib Eestis inglise keelt esimese keelena 96 protsenti ning vene keelt 65 protsenti õpilastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles