Noorteühendused: valimisõiguse saamine meelitaks rohkem noori poliitika juurde

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Eesti Noorteühenduste Liidu juhi Martti Martinsoni sõnul tuleks poliitikas osalemine noorte jaoks atraktiivsemaks muuta.

Martinsoni sõnul on noorteühendused võtnud oma südameasjaks, et aastal 2013 saaksid ka 16-17-aastased valida.

Praegu puuduvad noortel tema väitel positiivsed kogemused seoses poliitikaga ning valimisõiguse saamine võiks seda muuta. Kui esimene osaluskogemus on noorte jaoks positiivne, tahavad nad tema hinnangul ka edaspidi osaleda. Selleks aga on Martinsoni sõnul oluline noortele läheneda nende iga ning eelteadmisi arvestades.

"Valimisea langetamine on tõhus meetod, kuidas noorte häält kuuldavamakas teha," märkis ta. Teema on Martinsoni sõnul praegu aktuaalne igal maailma kontinendil ning üha enam riike liigub valimisea langetamise suunas.

Valimisea langetamise pooltargumendina tõi Martinson välja näiteks selle, et 2008. aastal maksid 16-17-aastased riigile 37 miljonit krooni makse, seega peaks neil olema ka rohkem sõnaõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles