Juhtkiri: tasa ja targu reisile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix.

Eestis on aastaid räägitud, et siinse väikese arvu inimeste kohta tegutseb liialt palju reisifirmasid, kes inimesi külma talve eest palmide alla ja päikse kätte lennutaksid. Need jutud kõlasid ajal, kui Eesti nautis majanduskasvu.

Algavale talvisele reisihooajale läheb Eesti ikkagi vastu enam kui viie reisikorraldajaga. Inimesi, kellel raskematest aegadest hoolimata on tahtmist ja võimalust puhkusereisile minna, peaks selline olukord ettevaatlikuks tegema. Viimase kümnendi jooksul on ootamatult pankrotti läinud vähemalt üks reisikorraldaja, kes hiljem inimestele kogu nende tasutud raha, reisist rääkimata tagastada ei suutnud. Suve alguses lõpetas oma tegevuse Marhaba Tours, firma kes seni ei olnud kaugeltki mitte kõige väiksem inimeste palmi alla lennutaja.

Sestap peaksidki inimesed hetkel tavaliselt enam mõtlema, kellele oma puhkuse jaoks mõeldud raha ettemaksuna usaldada. Iseenesest ei pruugi midagi juhtuda, kuid ettevaatlik tasub olla sellest hoolimata. Iga raskustesse sattunud firma puhul on tavaliselt lihtsad kliendid need, kellel on kõige väiksem lootus hüvitisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles