Rõivas: mina palusin Rosimannuse koalitsioonikõnelustele appi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooniläbirääkijad ja Rain Rosimannus.
Koalitsiooniläbirääkijad ja Rain Rosimannus. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et viimasel ajal erinevaid hüüdnimesid pälvinud ja Reformierakonna tagatoaks nimetatav Rain Rosimannus ei osale päevapoliitikas, kuid koalitsioonikõnelustele palus ta ise mehe appi.

«Rain ei ole kindlasti ära teeninud sellist pidevat pahatahtlikku hoiakut tema suhtes,» leidis Rõivas Kuku raadio saates «Nädala tegija». «Ta ei osale  aktiivselt poliitikas. Ta tuli koalitsioonikõnelustele appi minu palvel, ta oli erakonna juhatuse poolt nimetatud delegatsiooni liige.»

Rõivas ütles, et palus Rosimannuse appi, sest tal on ühena vähestest kogemus koalitsioonilepingute sõlmimisest nii Siim Kallase kui Andrus Ansipi valitsuste moodustamise ajal. «Eriti, kui meil on laua taga neli osapooolt, siis kogu sellest arutelust teksti kokku kirjutamine vajab osavust.»

«Ta oli ise kategooriliselt vastu, öeldes, et tuleb jälle mingi tondijutt. Ma ütlesin, et arvestan sellega, mul oli vaja, et tekst saaks kvaliteetne. Seda oli ette arvata, et nii läheb, seepärast tuli ka suur osa kriitikast,» nentis peaminister. 

«Peale seda, võin kinnitada täiesti julgelt, ta ei tegele aktiivselt poliitikaga ja kui tegeleks, küllap siis kandideeriks ka mõnda valitavasse ametisse ja saaks kaasa lüüa. Ta on väga pika kogemusega alates sellest, kui erakonna peasekretär oli Kranich ja esimees Kallas,» kiitis Rõivas Rosimannust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles