Tööle kiirustav Raadio Kuma saatejuht maandus langevarjuga keset Paide linna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuma raadio saatejuht Ly Menov on arvatavasti esimene inimene, kes on maandunud langevarjuga Paidesse. Selle julgustüki tegi ta seetõttu, et jõuda õigeks ajaks oma raadiosaatesse.


Menov  oli üleeile Sõjaväe Langevarjuklubiga Nurmis lennuväljal hüppamas, kui avastas, et peab hakkama kiiresti autoga Paidesse sõitma, et tööle jõuda. «Siis tekkiski mõte, miks mitte lennukilt langevarjuga otse töö juurde hüpata, nii saab ühe hüppe veel teha,» lausus ta.



Koos hüppemeistriga kaalus Menov plaani läbi ja leidis, et kõik on võimalik, sest Kuma ja Järvamaa haigla vahel on suur haljas­ala ja ligidal staadion, mida kasutada varumaandumisplatsina.



Langevarjurist saatejuht märkis, et tuule suunda määras ta raamatukogu ees lehviva lipu järgi. «Linna hüppamise suuremad ohud on majad ja elektriliinid, kuid ilm oli pühapäeva õhtul ideaalne, seetõttu polnud üritus ka minu kogemustega ohtlik,» ütles ta.



Menov krabas alla jõudes varju kiiresti kokku ja tormas helipuldi taha. Saatejuht on õnnelik, et suutis teha oma 125. hüppe nii, et see jääb talle alatiseks meelde.



Esimese langevarjuhüppe sooritas Menov kaks aasta tagasi ja sellest ajast alates pole ta jätnud kasutamata ühtegi võimalust taevast alla tuhiseda. Fotodel on jäädvustatud südika naise varasemad hüpped. (Järva Teataja)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles