Ennustamatu: Mikser ja Ossinovski ühel pulgal

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu, mille raames toimus ka erakonna esimehe kandidaatide Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski debatt.
Tartus kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu, mille raames toimus ka erakonna esimehe kandidaatide Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski debatt. Foto: Kristjan Teedema

Täna suvepealinna kogunev sotside üldkogu ei saa heale tulemusele ja parteisisele rahule loota – võidab erakonna juhikoha Sven Mikser või Jevgeni Ossinovski, rahulolematute hulk jätab sotsid poolikuks.

Tänane päev Pärnu kontserdisaalis venib sotsiaaldemokraatide jaoks kindlasti pikaks. Mikseril on ametis oleva esimehena esmalt kõneaega erakonnatöö aruandluse esitamiseks 40 minutit. Seejärel tulevad nii Mikseri kui ka Ossinovski kandidaadikõned, mõlemal 10 minutit.

Umbkaudu 600 erakondlase otsustada jääb, kuidas edasi minna. Mikseri kõnest oodatakse selgitust ja tõdemust, et olen eksinud. Et järjepanu valimistel ebaõnnestumised on suuresti tema kui mitte väga erakonnatööst hoolinud esimehe süü, ent ta on valmis erakonna uutele valimistele võitjana viima. Ehk et Mikser ei looda vaid järgmise kahe aasta esimehe staatuse peale, vaid püüab peaministritooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles