Vabaerakond valis esimeheks tagasi Andres Herkeli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna asutamiskoosolek.
Vabaerakonna asutamiskoosolek. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Vabaerakond valis oma tänasel koosolekul esimeheks tagasi Andres Herkeli, kes sai 172 välja antud hääletussedelist 164 erakonna liikme hääled. Kaheksa sedelit tunnistati kehtetuks.

Erakonna kümneliikmelisse juhatusse valis üldkogu järgmised erakonna liikmed: Jaanus Ojangu, Märt Meesak, Jüri Saar, Külliki Kübarsepp, Aimar Altosaar, Ain Ostra, Jüri Adams, Mati Ilisson, Monika Haukanõmm ja Inna Rose.

Aukohtu liikmeks valiti Eino Muruste, Margus Sardis, Veana Heinmets, Taavi Simson ja Johannes Kass ning revisjonikomisjoni liikmeks Anne Hansberg, Raivo Olmet ja Arvo Lehemets.

Üldkogu kiitis põhimõtteliselt heaks ka põhikirjamuudatuse kavandi, millega erakonna ühe uue juhtorganina luuakse esinduskogu, mille ülesanne on juhtida erakonna tegevust üldkoosolekute vahelisel ajal ja mõttekojana läbi arutada erakonna ja Eesti arengu jaoks olulised teemad.

Esinduskogu moodustub erakonna piirkonna esindajatest, toimkondade esindajatest, riigikogu fraktsiooni liikmetest, juhatuse liikmetest, Euroopa Parlamendi liikmetest ja vabariigi valitsuse liikmetest. Esinduskogu on kavas kokku kutsuda hiljemalt augustis 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles