Kapo: Eestis on terrorioht madal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristid plaanisid rünnakuid Euroopa suurlinnades. Fotol Suurbritannia terrorismisvastane politseiüksus olukorda jälgimas
Terroristid plaanisid rünnakuid Euroopa suurlinnades. Fotol Suurbritannia terrorismisvastane politseiüksus olukorda jälgimas Foto: SCANPIX

Kaitsepolitseiameti komissar Andres Kahar kinnitas, et viimastel päevadel saabunud hoiatused terroriohu kohta Eestit ei puuduta.

USA hoiatas eile ameeriklasi Euroopas valitseva terroriohu eest ning väljastas Euroopasse reisijatele uued juhised. Samas ei täpsustatud, millistes riikides suurem oht valitseb.

«Eestit see ei puuduta. Meil pole olnud põhjust ohuprognoosi ümber hinnata, meil on terrorioht madal,» sõnas Kahar Postimees.ee'le.

Ta lisas, et hoiatuse väljastanud USA-l on kindlasti vähemalt riigi tasemel teada, kus oht suurem on. «Meil pole reisijatele põhjust mingeid lisameetmeid rakendada, see kontroll, mis praegu käib, on piisav,» sõnas Kahar.

Viimasel ajal on Briti, Prantsuse, Saksa ja Rootsi võimud hoiatanud võimalike terrorirünnakute eest. Info Euroopa suurlinnade kavandatavast ründamisest paljastas lääne luureteenistustele juulis Kabulis arreteeritud Saksamaa kodanik Ahmed Sidiqi (Siddiqui), keda hoitakse siiani kinni Afganistanis Bagrami sõjaväebaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles