Kohtupretsedent võib netis kommenteerimisele piiri peale panna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uudisteportaali Delfi juhi Andrus Raudsalu sõnul võib hiljutine kohtupretsedent, kus internetikommentaaris avaldati soovahetuse teinud inimese isiklikud andmed, viia kommenteerimisvõimaluse kadumiseni.

Kohus mõistis SL Õhtulehelt välja 100 000 krooni valuraha inimesele, kelle delikaatsed isikuandmed avalikustati väljaande veebilehele tehtud kommentaaris, teatab Reporter.ee.

«Juhul, kui see jääks pretsedendiks ja igalühel tekiks võimalus portaalidelt, lehtedelt, kellelt iganes nõuda suuri summasid, siis tõenäoliselt see võimalus, kas kommenteerida või pidada oma blogi /.../, et need võimalused lihtsalt kaovad ära,» sõnas Delfi juhatuse esimees Andrus Raudsalu.

Tema hinnangul peaksid kommnetaaride eest vastutama nende postitajad, mitte veebikeskkonna pidajad.

«Võimaluste looja peaks aru saama, et ta vastutus ei piirdu ainult keskkonna loomisega,» ütles andmekaitseinspektsiooni juht Urmas Kukk. Ja lisas, et kui loodud veebikeskkond võimaldab seaduse rikkumist, siis tuleb see sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles