Selgus satelliidifotolt avastatud hiiglasliku Lenini-õnnitluse autor

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Earth paljastas lugupidamisavalduse Leninile
Google Earth paljastas lugupidamisavalduse Leninile Foto: AFP / Scanpix

Venemaa kohal tehtud satelliidifotolt leitud hiiglasliku Lenini-õnnitluse autoriks ostus kohalik metsaülem.

Venemaa Kurgani oblasti metsamajandusameti andmetel on puudest moodustatud hiiglasliku õnnitluse «Lenin on 100-aastane» autoriks kohalik staažikas metsaülem Aleksander Kantšikov, teatas novonews.

«Kantšikovi autograafi saab nüüd lugeda vaid lennukilt või sputnikult. 100 meetri pikkuste ja 50 meetri laiuste tähtedega on kirjutatud «Lenin on 100-aastane». Tekst on tehtud metsast,» seisab vana metsamehe tegemistest pajatavas artiklis.

Kui õnnitluse esimesena Google Earthis avastanud blogi EnglishRussia pidajad pakkusid, et see on tehtud kas puid raiudes või istutades, siis Kurgani oblasti metsamajandusameti kinnitusel on puud spetsiaalselt nii istutatud.

Teksti istutamise aega artiklis ei mainita. Küll aga viidatakse, et Kantšikov on istutanud spetsiaalse puusalu ka NSVLi 60. aastapäevaks.


Google Earth'ist oleval fotol on näha, et keegi on omal ajal kas istutanud või siis ka raiunud puid nii, et need moodustaksid teksti «Lenin on 100-aastane». Õnnitlus asub Venemaa ja Kasahstani piiril, asulate Trud i Znanije ja Zverinogolovski vahel. Kogu tekst on ligi 600 meetrit pikk.


Arvestades, et Lenin sündis 1870. aastal, võib oletada, et hiiglaslik õnnitlus tehti umbes 40 aastat tagasi.


Ka mujalt on varem avastatud tekste, mida saab näha vaid väga kõrgelt vaadates.
«Hiiglaslikud sõnad, mida tavaliselt meediaväljaannetes ei kasutata, fikseeriti 2006. aastal ühel Suurbritannia põllul ja eelmisel aastal Venemaal ühe elumaja katusel,» teatab RIA Novosti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles