«Lamavad politseinikud» Virtsust ei kao

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Virtsu sadamas.
Praamijärjekord Virtsu sadamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vastuseks Väinamere Liinid OÜ palvele eemaldada Virtsu sadama väljasõiduteelt liikumiskiirust piiravad takistused, teatas maanteeamet, et ei pea «lamavate politseinike» kõrvaldamist võimalikuks.

«Künnised on paigaldatud liiklusvoo rahustamiseks ja jalakäijate turvalisuse tagamiseks,» vahendas Oma Saar maanteeameti planeeringute osakonna juhataja Tõnis Tagger Väinamere Liinidele saadetud kirja.

Väinamere Liinide juht Urmas Treiel oli oma kirjas palunud kõrvaldada liikumiskiirust piiravad ja ummikuid tekitavad künnised, mis pidurdavad tema väitel oluliselt sõidukite parvlaevadele laadimise kiirust.

Ta viitas samas kirjas 2010. aastal Virtsu-Kuivastu liinile tulevatele uutele laevadele, mis mahutavad kuni 170 sõiduautot ehk 850 liinimeetrit. Ning kuna nad teevad Virtsu-Kuivastu-Virtsu ringi senise kahe tunni asemel ühega, siis sellise graafiku rakendamisel muutub otsustavaks laadimise ja lossimise kiirus.

«Meie arvestuste järgi peavad kaks mahasõidurada ulatuma kai poolt vaadates minimaalselt 600-700 meetri kaugusele.


See võimaldaks laeva tühjaks laadida, ilma et mahasõitvate sõidukite «saba» jääks pidurdama laadimise algust,» selgitas Treiel.
Praeguses Kuivastu sadama rekonstrueerimise projektis on mahasõit sadama territooriumil kahes reas vaid 300 meetri ulatuses.

Maanteeameti hinnangul ei ole pikemat mahasõitu kahes reas võimalik korraldada, kuna alles tänavu rekonstrueeriti sadamast väljuv teelõik ja seal on autodele ette nähtud üks rida. Ka laevade lossimine toimub seni veel ühes reas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles